Blog

Help, mijn tweejaarstermijn loopt af

Opdracht behouden en compliant blijven met de laatste wet- en regelgeving? Kan gewoon.

Voor veel zzp’ers is het al een bekend fenomeen: de tweejaarstermijn. Grote bedrijven hanteren deze termijn om risico's op schijnzelfstandigheid en boetes te vermijden. Maar wat betekent het precies voor jou als zzp’er en hoe kun je hiermee omgaan? In dit artikel leggen we uit wat de tweejaarstermijn inhoudt en hoe Maatwerkgeverschap van Loyal Interim dé oplossing kan zijn.

Wat is de Tweejaarstermijn?
De tweejaarstermijn is een beleid dat door veel grote bedrijven wordt gehanteerd om te voorkomen dat zzp’ers langer dan twee jaar voor dezelfde opdrachtgever werken. Dit beleid is ingevoerd om risico’s te vermijden die samenhangen met schijnzelfstandigheid en de handhaving van de wet DBA door de belastingdienst. Schijnzelfstandigheid is wanneer zzp’ers feitelijk in loondienst zijn, maar formeel als zelfstandige worden ingehuurd.

Door deze termijn te hanteren, willen bedrijven voorkomen dat ze boetes en naheffingen van de Belastingdienst krijgen, vooral nu de handhaving op de Wet DBA vanaf 2025 strenger wordt. Voor jou als zzp’er betekent dit echter dat je na twee jaar afscheid moet nemen van je opdracht, ook als je tevreden bent met je werk en opdrachtgever. En zij met jou.

De Impact van de Tweejaarstermijn
Het aflopen van de tweejaarstermijn kan voor zzp’ers grote gevolgen hebben:

  • Verlies van Inkomen: Het beëindigen van een opdracht betekent dat je op zoek moet naar nieuwe opdrachten, wat kan leiden tot inkomensverlies.
  • Onzekerheid: Het constante zoeken naar nieuwe opdrachten brengt onzekerheid met zich mee.
  • Relatie met Opdrachtgever: Goede werkrelaties moeten abrupt beëindigd worden, wat voor beide partijen nadelig kan zijn.

Maatwerkgeverschap: De Oplossing voor Jouw Tweejaarstermijn
Gelukkig is er een oplossing die zowel jou als je opdrachtgever zekerheid biedt: Maatwerkgeverschap bij Loyal Interim. Maatwerkgeverschap is een innovatief concept waarbij jij als zzp’er in dienst komt bij Loyal Interim, maar blijft werken voor je huidige opdrachtgevers. Dit model biedt een aantal unieke voordelen:

  • Compliancy: Door in dienst te treden bij Loyal Interim, voldoe je aan alle wet- en regelgeving, waardoor je opdrachtgever geen risico meer loopt op boetes of naheffingen.
  • Continuïteit van Werk: Je kunt je werk voor dezelfde opdrachtgever voortzetten, zelfs na de tweejaarstermijn.
  • Financiële Zekerheid: Loyal Interim zorgt voor de afdracht van loonheffingen, sociale lasten en pensioenopbouw, wat zorgt voor een stabiel inkomen.
  • Flexibiliteit en Vrijheid: Je behoudt de vrijheid om zelf te bepalen hoe je je werk uitvoert, terwijl Loyal Interim zorgt voor de administratieve afhandeling.

Zit je in de situatie dat je tweejaarstermijn afloopt? Maak dan de overstap naar maatwerkgeverschap en behoud je opdracht zonder de risico’s van schijnzelfstandigheid. Bij Loyal Interim helpen we je om compliant te blijven met de wetgeving en bieden we jou de flexibiliteit die je als zzp’er nodig hebt.

Wil je meer weten over maatwerkgeverschap en hoe Loyal Interim je kan helpen om je opdracht te behouden? Vul dan ons contactformulier in en kom in contact met een van onze experts. Samen zorgen we ervoor dat jij zorgeloos kunt blijven ondernemen.

Schrijf je direct inSchrijf je direct in

tweejaarstermijn

tweejaarstermijn

tweejaarstermijn

Maatwerkgeverschap

Meld je vandaag nog aan.