Explainer

Wat is Maatwerkgeverschap?

De beste keuze voor professionals & zzp'ers

In de snel veranderende wereld van zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) wordt het steeds belangrijker om compliant te zijn met de wetgeving. Vanaf 2025 gaat de Belastingdienst strenger handhaven op de Wet DBA, wat voor veel zzp’ers en hun opdrachtgevers grote gevolgen kan hebben. Maar er is een oplossing die zekerheid biedt: maatwerkgeverschap. In dit artikel leggen we uit wat maatwerkgeverschap is, hoe het werkt, en waarom het dé stap is die elke zzp’er zou moeten overwegen.

Wat is Maatwerkgeverschap?
Maatwerkgeverschap is een innovatieve oplossing ontwikkeld door Loyal Interim, speciaal ontworpen om zzp’ers te helpen compliant te blijven met de wet- en regelgeving, zonder hun zelfstandigheid te verliezen. Met Maatwerkgeverschap kom je als zzp’er in dienst bij Loyal Interim, maar behoud je de vrijheid en flexibiliteit die je gewend bent.

Hoe werkt Maatwerkgeverschap?
Bij Maatwerkgeverschap wordt de zzp’er in dienst genomen door Loyal Interim, terwijl hij of zij blijft werken voor de huidige opdrachtgevers. Dit model biedt een aantal unieke voordelen:

  • Compliancy: Je voldoet aan alle wet- en regelgeving, waardoor je geen risico meer loopt op boetes of naheffingen van de Belastingdienst.
  • Financiële zekerheid: Loyal Interim zorgt voor de afdracht van loonheffingen, sociale lasten en pensioenopbouw, wat zorgt voor een stabiel inkomen.
  • Flexibiliteit en vrijheid: Je behoudt de vrijheid om zelf te bepalen hoe je je werk uitvoert, terwijl Loyal Interim zorgt voor de administratieve afhandeling.

Waarom overstappen naar Maatwerkgeverschap?
De overstap naar Maatwerkgeverschap brengt tal van voordelen met zich mee, vooral in het licht van de strenger wordende handhaving door de Belastingdienst. Hier zijn enkele redenen waarom zzp’ers de overstap zouden moeten maken:

  • Bescherming tegen schijnzelfstandigheid: Door in dienst te treden bij Loyal Interim, elimineer je het risico op schijnzelfstandigheid. Meer weten over schijnzelfstandigheid en de risico’s? Lees ons artikel over schijnzelfstandigheid.
  • Stabiliteit voor opdrachtgevers: Opdrachtgevers kunnen zonder zorgen gebruik blijven maken van jouw diensten, omdat alle administratieve en juridische verplichtingen door Loyal Interim worden afgehandeld.
  • Persoonlijke aanpassing: Bij Loyal Interim kun je zelf bepalen hoe jouw arbeidsvoorwaarden eruitzien. Wil je een lease-auto of heb je eigen vervoer? Coaching of liever een check-in? Jij bepaalt!

Neem Actie: Kies voor Loyal Interim
De veranderende wetgeving vraagt om een slimme en schaalbare oplossing. Maatwerkgeverschap biedt zzp’ers de mogelijkheid om hun werk voort te zetten zonder de risico’s en onzekerheden van schijnzelfstandigheid.

Wil je meer weten over Maatwerkgeverschap en hoe Loyal Interim je kan helpen om compliant te blijven en tegelijkertijd je zelfstandigheid te behouden? Vul dan ons contactformulier in en kom in contact met een van onze experts. Samen zorgen we ervoor dat jij zorgeloos kunt blijven ondernemen.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Schrijf je direct inSchrijf je direct in

Maatwerkgeverschap

Maatwerkgeverschap

Maatwerkgeverschap

Maatwerkgeverschap

Meld je vandaag nog aan.