FAQ
Frequently Asked Questions
Op deze pagina geven we antwoorden op alle vragen die je in ons proces kunt hebben. Mocht je alsnog een vraag hebben die hier niet beantwoord wordt? Stuur die dan meteen even naar info@loyalinterim.nl
Dan voegen we deze zo snel mogelijk toe.
Inge de Vries
Financial controller
06 12 34 56 78
Deel 1
De Offerte.
Heb je van ons een offerte gekregen en wil je weten wat alles op deze offerte inhoudt voor jou? Begrijpelijk! Wij helpen je stap voor stap door de offerte om uit te leggen hoe de omzet tot stand komt, wat jouw omzet gaat zijn, welke afdrachten er zijn en uiteraard wat jouw salaris gaat zijn.
Inge de Vries
Financial controller
06 12 34 56 78
Het verwachte aantal uren dat je gaat werken op opdracht bij de opdrachtgever.
Het aantal uren dat je ziet is gebaseerd op het totaal aantal werkbare dagen per jaar. Hierbij rekenen we altijd met de berekening op deze pagina. Als je rekening houdt met weekenden en feestdagen, kom je tot de werkbare dagen in een jaar. We corrigeren dit voor je contracturen om tot een inschatting te komen van jouw werkbare uren.
Werkuren per maand is het aantal werkbare uren per jaar gedeeld door 12 maanden.
Wanneer je tijdelijk geen opdracht hebt, maar nog wel een contract hebt bij ons, zorgen wij ervoor dat jij altijd een basis hebt om op terug te vallen. Dit is jouw basissalaris.
Dit is het uurtarief dat wij ontvangen vanuit de opdrachtgever.
Met dit percentage berekenen wij jouw omzet. De hoogte van het percentage is afhankelijk van je model.
Jouw omzet is: gemiddelde werkuren per maand x uurtarief x jouw percentage.
Deze reservering houden wij als reserve voor jou achter. Aan het einde van het jaar maken wij gezamenlijk de balans op. Hoeveel uren heb je daadwerkelijk gewerkt op opdracht en hoeveel uur hadden wij conform jouw contract afgesproken dat je zou gaan werken? Is dit gelijk? Dan ben je 100% declarabel. Ben je 100% declarabel zijn dan ontvang je je volledige reservering. Mocht je minder dan 100% declarabel zijn dan verrekenen wij het verschil met je reservering. Jij krijgt aan het einde van het jaar altijd het afgesproken percentage van de omzet. Simpel.
Dit is het bedrag dat je per maand krijgt als je ingezet bent op opdracht.
Dit is het bedrag dat wij per maand overmaken voor jouw pensioen.
Je ontvangt een pro-forma loonstrook bij je contract. Hier zie je definitief wat je netto salaris wordt. Mocht je nu al nieuwsgierig zijn, zijn er verschillende online tools beschikbaar om een inschatting te maken van je netto inkomen.
Deel 2
Overige vragen.
Inge de Vries
Financial controller
06 12 34 56 78
Wij bieden standaard een 36-uur contract aan. We volgen de fasering van onze ABU-CAO. Je begint vaak met een projectcontract. Hierna krijg je voor een periode van maximaal 3 jaar bepaalde tijd contract(en). Daarna volgt een contract voor onbepaalde tijd. In sommige gevallen wordt hiervan afgeweken en bieden we eerder in het traject al een vast contract aan. Als je behoefte hebt aan meer zekerheid of garanties, geef dit aan bij je contactpersoon, dan bespreekt die de mogelijkheden samen met jou.
Ja, dat kan, mits jij dit met de opdrachtgever afstemt en je deze uren mag schrijven. Als je standaard meer uren gaat werken op opdracht, dan stijgt jouw omzet en dus ook direct jouw brutomaandloon.
Als je op vakantie gaat tijdens je opdracht, dan krijg jij jouw brutomaandloon uitbetaald. Op vakantie gaan heeft hierop geen invloed.
Op jaarbasis heb je recht op 5 weken vakantie. Bij 40 uur is dat 25 dagen, bij 36 uur is dat 22,5 dagen, en bij 32 uur is dat 20 dagen. De kosten voor vrije dagen nemen we al mee in de berekening van je omzet. Zo kun jij op vakantie zonder impact op je brutomaandloon. Maar er is nog meer! Je kan bij ons zoveel onbetaald verlof opnemen als je wilt, uiteraard wel in overeenstemming met je opdrachtgever.
Tijdens ziekte heb je natuurlijk recht op salaris. De eerste ziektedag geldt als wachtdag waarover je geen salaris ontvangt. Deze wachtdag heeft geen invloed op je declarabiliteit en wordt tijdens de eerstvolgende salarisuitbetaling ingehouden. Pas daarna gaat het ten koste van je declarabiliteit.
Bij langdurige ziekte volgen wij de salarisdoorbetalingsregels van de cao van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU). Dat wil zeggen dat je vanaf de tweede maand 90% van je laatstverdiende brutomaandloon betaald krijgt. Op het moment dat je in het tweede ziektejaar belandt, zal dit 80% van het laatstverdiende brutomaandloon worden.
Mocht je contract aflopen en wij geen nieuwe opdracht voor je hebben, dan heb je recht op een uitkering als je minimaal 26 weken in loondienst hebt gewerkt in de 36 weken voordat je werkloos werd. Daarvoor heb je immers ook je sociale lasten voor afgedragen. Wel fijn om te weten dat je waarschijnlijk dus niet zonder inkomsten zal zitten. De regels voor een uitkering kun je hier vinden.
Als je even zonder opdracht zit en bij ons nog onder contract staat, is dat niet erg. We noemen dat “bankzit”. We doen er samen alles aan om je zo snel mogelijk weer van de bank af te krijgen. Financieel betekent het dat je terugvalt op je brutobasissalaris.
Wij zijn aangesloten bij het StiPP pensioen. Voor alle informatie rondom het pensioen verwijzen we je graag naar hun website.
Alle financiële secundaire voorwaarden zitten al verwerkt in jouw gedeelte van het brutomaandloon. Alle secundaire voorwaarden zoals training- en opleidingsmogelijkheden zijn er. De (eventuele) kosten verrekenen wij in de eindejaarsuitkering.
Je nettovergoedingen worden opgebouwd uit je maandelijkse reiskostenvergoeding, eventueel voor jou geldende thuiswerkvergoeding of andere opdrachtgever gerelateerde vergoedingen. Beide worden definitief gemaakt op het moment dat je bij ons in dienst treedt. Dan weten we namelijk hoeveel dagen je naar kantoor gaat en met welk vervoersmiddel je dit gaat doen. Mocht daar gedurende je opdracht iets in wijzigen, is het aan jou om ervoor te zorgen dat dit correct wordt verwerkt. Ook hier zorgen we voor de meest gunstige bruto/netto verhouding voor jou.
Deze kosten vergoeden wij je netto, waardoor je een fiscaal voordeel hebt (bruto-netto voordeel). We stimuleren om het openbaar vervoer te gebruiken. Mocht je toch liever met de auto reizen en heb je interesse in leasen? Wij kunnen je helpen bij het vinden van een auto via onze samenwerking met Prolease. Dit kan zowel zakelijk als privé. We zoeken altijd naar de beste constructie voor jou.
Zeker, we zijn volledig compliant aan wet- en regelgeving van onder andere de Wet DBA en VBAR.